Kärki Loiskis

Julkaistu: marraskuu 17, 2014 | Anna Sorko

Vapaaehtoisviestintää

  • Tweet

Viestintä on niin kiehtovaa, että jotkut miestä tekevät sitä myös vapaaehtoisesti. Keskuudessamme on yleishyödyllisiä järjestöjä, joiden toiminta on suurelta osin vapaaehtoistoiminnan varassa. Keskuudessamme saattaa piillä myös tulevia tai olevia viestinnän ammattilaisia. Millaista hyvää ja hyötyä molemmat osapuolet saisivatkaan, jos nämä kaksi edellä mainittua ryhmää kohtaisivat?

Vapaaehtoistyöllä on merkitystä. Tässä ei ole kyse ammattitaitosi hyväksikäytöstä vaan hyväntekeväisyydestä. Oman arvomaailman tai kiinnostuksen kohteen hyväksi toimiminen on motivoivaa ja palkitsevaa. Merkityksellistä ja positiivista sisältöä on helppo tuottaa. Voit oppia tai ylläpitää omia viestinnän ja teknisiä taitoja vaikka et sillä hetkellä olisikaan työelämän palveluksessa. Verkostot monipuolistuvat. Palkallinen työ voi löytyä yllättävillä yhteyksillä.

Viestinnän avulla vaikuttaminen on monelle vapaaehtoisjärjestölle ensisijaista. Resurssit voivat kuitenkin olla hyvin pienet. Viestinnällä luodaan vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, sillä rekrytoidaan, motivoidaan, palkitaan, markkinoidaan ja hoidetaan järjestöä sisäisesti.

Itselleni on ollut luontevaa osallistua Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja kaupunginosamme toimintaan. Olen toteuttanut suunnitelmallista viestintää mm. vetämässäni MLL:n perhekahvilassa ja mittavassa perhetapahtumassa. Lisäksi olin uudistamassa asukasyhdistyksemme lehteä. Ammattimaisella viestintäpanoksella on ollut mahtavat vaikutukset, ja vapaaehtoisviestintä on tuonut elämääni paljon sisältöä.

YK:n vapaaehtoistoiminnan päivää vietetään 5.12. Yllätä joku sinulle mielekäs järjestö ja tarjoa ammattitaitoasi. Yhteistyö voi olla antoisaa molemmin puolin.

 


Kirjoittaja

Anna Sorko

Anna Sorko on yvi-alumni intohimonaan viestinnän merkityksellinen sisältö. Väliaikaisesti hän on tarkastellut elämää työnantajanaan Oy Lapset Ab. Biologisen kellon vaimennuttua aivojen raksutus kuuluu taas voimakkaana. Luovuutta riittää pian toisellekin työnantajalle jaettavaksi – toivottavasti sisällön haasteiden ja viestinnän strategioiden parissa.



Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Yhteistyössä

  • Tapahtumat

    Viestijöiden sählyvuoro @U2-sali
    12.04. klo 16.00