fuksit Processed with VSCO with f2 preset

Julkaistu: syyskuu 27, 2017 | Emilia Ström

Ajatuksia ja odotuksia viestinnän johtamisesta

Näin uuden lukuvuoden alussa moni voi varmasti samaistua tämän maisterifuksin tuntemuksiin, joita kuvailisin sanoilla innokkuus, jännitys ja uutuudenviehätys. Aloitin nyt syksyllä maisteriopinnot Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa pääaineena viestinnän johtaminen. Taustaltani olen yritysviestinään erikoistunut liiketalouden tradenomi, joka valmistui Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta syksyllä 2016. Tradenomitutkinnon jälkeen minulle jäi vahva halu kehittää viestintäosaamistani lisää, joten onneksi olen nyt tässä. Millaisia ajatuksia ja odotuksia minulla on viestinnän johtamisen oppiaineesta?

Vaikka fuksisyksy on vasta alkanut, mielessä häämöttää valmistumisen jälkeiset työpaikat. Itse pohdiskelen vielä valitsenko seuraavan työpaikkani viestintätoimiston vai yrityksen viestintäosaston puolelta – vaiko jostain ihan muualta. Toivon omien urasuunnitelmieni selkeytyvän viestinnän johtamisen oppiaineen opiskelun myötä. Odotan innolla syventäviä luentoja viestinnän eri osa-alueista ja alan haasteista, jotta löydän itseäni eniten kiinnostavan suunnan. Jos pitäisi poimia tällä hetkellä mielenkiintoisimmilta vaikuttavat kurssit, valitsisin mediasuhteita ja viestinnän asiantuntijuutta käsittelevät kurssit. Ne ovat ajankohtaisia, ja erityisesti jälkimmäinen auttaa hahmottamaan omaa ammatti-identiteettiä. Osa kursseista tulee varmasti olemaan haastavia ja aikaa vieviä, mutta sehän ei tätä tulevaa viestijää haittaa.

Yksi tärkeä askel kohti tulevaisuuden työuraa on ehdottomasti tutkintorakenteeseen sisältyvä työssä oppiminen. Mielestäni se on yksi tämän tutkinnon kohokohdista! On aivan mahtavaa päästä tekemään alan työtehtäviä ja kartuttamaan omaa käytännön osaamista työssä oppimisen turvin. Koska viestintäalalla on kova kilpailu hyvistä työpaikoista, hakijaa auttaa tutkintotodistuksen lisäksi käytännönkokemus alan työtehtävistä. Odotan saavani kursseilta paljon käyttökelpoista teoriatietoa, jota voin sitten hyödyntää työssä oppimisessa. Luennoilla opitut tiedot jäävät varmasti paremmin mieleen, kun niitä pääsee heti toteuttamaan käytännössä.

Uskokaa tai älkää, mutta olen ikävöinyt opiskeluun liittyviä deadlineja ja To-Do-listoja. Varsinkin kun pääaine on minulle juuri oikea ja kiinnostaa enemmän kuin mikään, on kivaa päästä yksilö- ja ryhmätöiden touhuun. Toivottavasti tämä uunituoreen opiskelijan innokas fiilis kestäisi koko syksyn ja kantaisi seuraavan keväänkin läpi. Tulevat kaksi vuotta ovat varmasti erittäin mielenkiintoisia sekä täynnä uusia kokemuksia, kavereita ja paljon tekemistä. Ihanaa, että olen päässyt mukaan tähän huippujengiin!

Kirjoitus on julkaistu myös Pörssikurssi-lehdessä numerossa 4/2017.


Kirjoittaja

Emilia Ström

Tiedottaja vastaa Imagon viestinnästä. Tehtäviin kuuluu muun muassa nettisivujen ja sosiaalisen median päivitys sekä sähköpostilistojen hallinnointi. Emilia on viestinnän johtamisen maisterifuksi, joka inspiroituu kesäisestä Helsingistä, tyylikkäistä pukeutujista ja terävistä teksteistä. Opiskelun vastapainoksi Emilia tykkää urheilla ja viettää illanistujaisia kavereiden kanssa.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat