Kärki book

Julkaistu: lokakuu 29, 2018 | Vilma Paavilainen

Hallitustoiminnan lyhyt oppimäärä

Maanantaina 12.11. otetaan syyskokouksen revanssi ja valitaan Imagolle hallitus kaudelle 2018-2019. Tässä postauksessa avataan vähän tarkemmin Imagon toimintaa ja hallituksen tehtäviä.

Miksi lähteä mukaan Imagon hallitukseen?

  1. Kokemusta järjestötoiminnasta matalalla kynnyksellä: Ainejärjestöhommissa saat kallisarvoista kokemusta niin järjestötoiminnasta, luottamustehtävistä kuin työelämätaidoistakin.

  2. Näköalapaikka viestijäyhteisössä: Hallituksessa kuulet ensimmäisenä viestintäalan uusista tuulista ja oppiaineen kuulumisista.

  3. Mahdollisuus vaikuttaa ja olla vuorovaikutuksessa eri sidosryhmien kanssa: Hallitus tekee tiivistä yhteistyötä oppiaineen henkilökunnan, viestintäalan yritysten ja järjestöjen sekä muiden ainejärjestöjen kanssa. Ainejärjestö pääsee mukaan kehittämään ja keskustelemaan.

  4. Uudet ihmiset: Hallitus muodostaa tiiviin porukan, jossa asioita pohditaan ja tehdään yhdessä. Hallituskavereiden lisäksi toiminnassa saat kontakteja myös muista sidosryhmistä.

Mitä hallituslaiset sitten tekee?

Puheenjohtaja: Puheenjohtajan tärkein tehtävä on huolehtia, että hommat sujuu. Puheenjohtaja delegoi tehtäviä hallituslaisille ja auttaa hallituslaisia heidän vastuualueillaan. Tehtävässä pääsee tarkastelemaan kokonaisuutta ja organisoimaan ainejärjestön toimintaa laajemmin.

Varapuheenjohtaja: Varapuheenjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajan oikeana kätenä. Tällä kaudella varapuheenjohtajalla oli vastuullaan myös sidosryhmäsuhteet.

Sihteeri: Sihteeri varaa kokouspaikan ja lähettää kokouskutsun jäsenistölle. Sihteeri myös kirjoittaa pöytäkirjat kokouksista. Sihteerin roolissa työn määrä on helppo arvioida etukäteenkin.

Talousvastaava: Talousvastaava huolehtii järjestön taloudesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hän huolehtii budjetissa pysymisestä ja laskujen maksamisesta. Talousvastaavan työ ei vie paljoa aikaa eikä ole sidottu aikaan tai paikkaan.

Tiedottaja: Tiedottaja vastaa järjestön viestinnästä. Tärkeimpiä tehtäviä ovat somekanavien koordinointi ja sisällön tuottaminen, jäsenille lähetettävän viikkokirjeen koostaminen sekä Kärki-blogin ylläpito. Rutiinityöt hoituvat pienellä vaivalla, mutta ylimääräiseen viestintään ja aktiivisuuteen somekanavissa tiedottaja voi panostaa halutessaan enemmän aina oman aikataulunsa salliessa.

Lisäksi kaudella 2017-2018 hallituksessa on ollut myös excursiovastaava, sidosryhmävastaava, tapahtumavastaava, koulutuspoliittinen vastaava,  liikunta- ja kulttuurivastaava, kv-vastaava, ympäristövastaava sekä sosiaalipoliittinen vastaava. Näitä pestejä voidaan liittää yllämainittuihin tehtäviin, tai pestien vastuualueita voidaan jakaa hallituslaisten kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Tärkeintä on kuitenkin, että yhteisöviestijöillä ja viestinnän johtamisen opiskelijoilla on edustaja ja Imagon toiminta jatkuu. Missä muodossa ja miten laaja-alaisesti, sen päättää uusi hallitus! Nyt on täydellinen aika pistää rutiinit uusiksi ja pohtia, mitä Imagon on järkevä tehdä ja mitä toimintaa järjestää.

Jäikö joku askarruttamaan? Laita viestiä puheenjohtaja@imagory.net.

Nähdään maanantaina 12.11.!
Kirjoittaja

Vilma Paavilainen

Puheenjohtajan tehtävä on lyhykäisyydessään huolehtia Imagon toiminnan sujuvuudesta. Vilma on toisen vuoden opiskelija, jonka harrastuksiin kuuluu muun muassa Leo-koiran kanssa hengailu, kirjojen ostaminen nopeammin kuin ehtii niitä lukea sekä seuraavan matkan suunnittelu.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat