Kärki no image

Julkaistu: tammikuu 18, 2012 | Minna-Liisa Nurmilaakso

Tulevaisuuden viestijöiden ProCom

Suomen suurimman viestintäalan yhteisön ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n opiskelijajäsenyys muuttui vuoden 2012 alussa maksuttomaksi omaan ainejärjestöönsä kuuluville viestinnän pääaineopiskelijoille. Maksuttoman opiskelijajäsenyyden tavoitteena on tarjota opiskelijoille kontakteja potentiaalisiin työnantajiin jo opiskeluaikana. Kokeneemmat viestintäammattilaiset puolestaan toivovat kuulevansa opiskelijoilta, mitä tulevaisuuden viestijät ajattelevat ja haluavat työelämältä.

Alan opiskelijoiden rooli viestinnän ammattikuvan vahvistamisessa on merkittävä. Viestintä on yhä selkeämmin oma professionsa, josta kannattaa olla ylpeä. Tänä päivänä jo 80 prosentilla meistä viestinnän tekijöistä on ylempi korkeakoulututkinto. Pääaineena viestintä on ollut reilulla puolella nuorista, alle 36-vuotiaista viestintäammattilaisista. Viestintätehtäviin tullaan yleisimmin suoraan koulusta, joten miksei siis kannattaisi aloittaa elintärkeä verkostoituminen ajoissa ja liittyä jo opiskeluaikana ProComiin?

Alkuvaiheessa ProComin opiskelijayhteistyötä viedään eteenpäin jo ennestään tuttujen ainejärjestöjen kanssa. Mukana ovat Media ry, Imago ry, CoMedia ry sekä Viesti. Vuodenvaihteen jälkeen jo lähes 50 viestinnän opiskelijaa on liittynyt ProComin riveihin, heistä 18 imagolaisia. Tervetuloa viestinnän ammattilaisten komeaan kaartiin!

Tartu tilaisuuksiin, tee osaamisesi tutuksi

ProCom avasi syksyllä rekrytointipalveluunsa ProRekryyn ”Catch a Trainee!” -harjoittelupaikkasivut. Opiskelijajäsenyys ProComissa tarjoaakin oivan mahdollisuuden esimerkiksi normaalisti kiven alla olevien työ- ja harjoittelupaikkojen löytymiseen. ProRekryssä on ollut useita avoimia harjoittelupaikkoja, ja nyt palvelua halutaan kehittää myös toiseen suuntaan: harjoittelupaikkaa tai graduaihetta etsivä opiskelija voi ilmiantaa itsensä työnantajalle kesätyön, harjoittelun tai opinnäytetyön merkeissä. ProComin jäsenviesti, jossa hakemukset julkaistaan, tavoittaa yli 2000 viestintäihmistä. Siis sinä, juuri sinä, joka tuskailet gradu-/kandi-/kesätyöahdistuksen kanssa, ota yhteyttä!

ProCom sai kunnian kirjoittaa Kärkeen opiskelijayhteistyöstä. Vastavuoroisesti ProComin Pilkun paikka -blogi on myös opiskelijoiden kanava kirjoittaa itseään kiinnostavista aiheista. Viestintäammattilaisten tiiviisti seuraama Pilkun paikka tarjoaa oivan tilaisuuden markkinoida omaa osaamistaan ja asiantuntemustaan. Saattaapa blogin kautta aueta työtilaisuuksiakin!

Ovet ovat avoinna

Sähköiset kanavat eivät kuitenkaan korvaa kasvokkain tapahtuvaa viestintää. Imagolaiset kävivät viime talvena liiton toimistolla kylässä ja Laura Kaustinen ProComin toimistolta puolestaan teki vastavierailun Imagoon marraskuussa. ProComin toimiston ovet Helsingin Kalevankadulla ovat aina auki ja pannu kuumana, joten jos olet Helsingissä, poikkea kylään! Toimiston leidit lupaavat tarjota pullakahvit matkalaisille.

PS. ProCom visertelee myös Twitterissä, postailee Facebookissa ja linkittää LinkedIn-ryhmään tietoa tulevista tapahtumista. Follow us!

Tagit: , ,


Kirjoittaja

Minna-Liisa Nurmilaakso

Minna-Liisa on Tampereen yliopiston Politiikan tutkimuksen laitoksen kasvatti ja toimii viestinnästä ja jäsenpalveluista vastaavana asiantuntijana ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:ssä. Twitter: @minnaliisan @ProComRy



Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat