Kärki Nimetön suunnittelumalli

Julkaistu: joulukuu 08, 2017 | Emilia Ström

Ydinviesti yhdisti viestijät

Pitkään odotettu viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden verkostoitumis- ja workshop-tapahtuma Ydinviesti järjestettiin tasan kaksi viikkoa sitten eli perjantaina 24.11. Villa Jääskelässä. Paikalla oli yhteensä satakunta opiskelijaa jokaisesta viestinnän ja journalistiikan yliopisto-opintoja tarjoavasta kaupungista eli Jyväskylästä, Vaasasta, Tampereelta ja Helsingistä. Koko päivän kestänyt tapahtuma sisälsi asiantuntijoiden puheenvuoroja, mielenkiintoista workshop-työskentelyä sekä vapaamuotoista illanviettoa ja verkostoitumista.

Tapahtumaa on pyöritelty jo monta vuotta, mutta vasta viime keväänä ProCom ja Viesti ry tarjosivat ideaa ainejärjestöille. Jyväskylässä kiinnostuttiin ideasta, ja lopulta Ydinviesti toteutettiin yhteistyössä lukuisten eri toimijoiden kanssa. Päävastuun kantoi viisihenkinen tiimi Imagosta, Parkusta ja Lööpistä, mutta mukana tukemassa olivat myös JYY, Kauppakorkeakoulu, KiVi-laitos, ProCom ja Viesti ry sekä kourallinen talkooväkeä.

4

Tiimityöskentelyä, uusia ajatuksia ja verkostoitumista

Tapahtuman avasi Sunnuntaisuomalaisen tuottaja Ville Grahn ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan, jota seurasi Ellun Kanojen viestinnäntekijä Eeva Lehtimäen puheenvuoro viestinnän ja median rooleista sekä siitä, mitä annettavaa viestijöillä ja journalisteilla on toisilleen.

Puheenvuorojen jälkeen oli aika jakautua ryhmiin workshop-työskentelyä varten. Tapahtuman yhteistyökumppanit tarjosivat opiskelijoille mielenkiintoiset workshopit omilla teemoillaan. Jokainen yhteistyökumppani tarjosi tapahtumaan yhden viestinnällisen haasteen, johon he halusivat saada opiskelijoilta tuoreita näkemyksiä. Yhteistyökumppanit vetivät monitieteisille tiimeille kolmen tunnin workshopit valitsemastaan aiheesta, ja saivat näin kaiken opiskelijoiden tuottaman materiaalin käyttöönsä.

Yhteistyökumppanien valitsemat workshop-teemat olivat seuraavat:

 • Kokemuksia.fi ja Voimisto Oy (tuotteen tai palvelun lanseeraaminen)

 • Finanssiala ry (viestintä koskettavien yksilötarinoiden aikakaudella)

 • Kemianteollisuus ry (vastuullisuusviestintä)

 • Keski-Suomen liitto (maakuntauudistuksen viestintä)

 • Zeeland Family (työnantajamielikuvan kehittäminen)

2

Workshop-työskentelyn jälkeen ryhmät esittelivät ratkaisunsa yhteistyökumppaneiden haasteisiin. Kaikki yhteistyökumppanit olivat todella tyytyväisiä konseptiin sekä opiskelijoiden tuotoksiin. Keski-Suomen liiton edustajat sanoivat suoraan, että opiskelijoiden tuotoksia voi hyvinkin päätyä käyttöön kun maakuntauudistuksen viestintää kehitetään.

Virallisen ohjelman päätyttyä alkoi vapaamuotoinen verkostoituminen ja illanvietto. Osallistujia pyydettiin istumaan jonkun sellaisen viereen, jonka kanssa ei ole ennestään tuttu. Näin haluttiin hieman sekoittaa pakkaa ja edistää uusiin ihmisiin tutustumista, mikä on yksi Ydinviestin perusajatuksista. Illallisella vallitsi hyvä meininki: puhe sorisi, ihmiset tutustuivat toisiinsa ja puhuivat runsaasti päivän kulusta. Muiden workshop-haasteet sekä eri kaupunkien erot viestinnän opiskelussa olivat suosittuja puheenaiheita. Illallisen jälkeen illanvietto jatkui sauna-ja paljuosastolla, jossa tutustuminen jatkui hilpeissä tunnelmissa.

3

Jatkoa varmasti luvassa

Kaiken kaikkiaan Ydinviesti sai erittäin positiivista palautetta niin osallistujilta kuin yhteistyökumppaneiltakin. Tapahtuman hinta-laatusuhdetta pidettiin erinomaisena, mikä on vain yksi syy siihen, että tapahtuma loppuunmyytiin vain kuudessa minuutissa! Moneen otteeseen nousi esille se, että on sääli, ettei vastaavanlaista tapahtumaa ole järjestetty aikaisemmin. Tarkoituksena olisikin vakiinnuttaa tänä vuonna rakennettu konsepti ja toteuttaa vastaava tapahtuma uudestaan. Mikä onkaan parempaa, kuin päästä soveltamaan alan osaamista käytännössä sekä samalla verkostoitua rennoissa tunnelmissa tulevien kollegojen kanssa? Jatkoa siis varmasti luvassa – stay tuned!

1

Kuvat © Jani Rutanen
Kirjoittaja

Emilia Ström

Tiedottaja vastaa Imagon viestinnästä. Tehtäviin kuuluu muun muassa nettisivujen ja sosiaalisen median päivitys sekä sähköpostilistojen hallinnointi. Emilia on viestinnän johtamisen maisterifuksi, joka inspiroituu kesäisestä Helsingistä, tyylikkäistä pukeutujista ja terävistä teksteistä. Opiskelun vastapainoksi Emilia tykkää urheilla ja viettää illanistujaisia kavereiden kanssa.Takaisin ylös ↑
 • Seuraa meitä!

 • Imagon tapahtumat

 • Yhteistyössä

  ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

 • Tapahtumat