Excu excublogi

Julkaistu: lokakuu 30, 2015 | Jani Kareinen

Imagon exculla päästiin tositoimiin: ”Markkinoikaa näitä ruukkusalaatteja”

Lokakuun alussa Imagolaiset vaelsivat Keskihesan sykkeeseen haistelemaan alansa työmahdollisuuksia, maistelemaan stadilaista brunssia ja kilistelemään hyvin onnistuneelle excursiolle.

Kun useimmat tuoreimman vuosikerran yveistä suuntasivat viikon päätteeksi takaisin äitiensä soppakulhoille ja poika- sekä tyttöystävien helmoihin, jäin yksin Markus-maisterifuksin kanssa Helsinkiin edustamaan nuorinta yvipolvea Imagon excuvuoden aloittaneelle Helsingin retkelle. Muutamassa päivässä sain silmiä avaavan kokemuksen siitä, mitä kaikkea tulevat vuodet imagolaisena opiskelijana tulevat toivottavasti sisältämään. Tässä siis lyhyt matkaraportti elämäni ensimmäisestä yliopisto-excursiosta.

LET’S GO

Perjantai 9.10. klo 8:20 ja lauttasaarelaisesta poikamiesboksistani herää tavallista useampi hahmo. Edellisen illan excursio-aloittelu oli ottanut miehistä jo pienesti mittaa, mutta excun ensimmäinen kohde löytyi onneksi heti Lauttasaaren sillan toisesta päästä. Pääsimme ajoissa Zeeland Familylle, jossa meidät otettiin onneksemme aamupalan merkeissä avosylin vastaan. Isäntänämme ensimmäisessä kohteessa toimi entinen yhteisöviestinnän opiskelija, Jaakko Hänninen.

Heitettyämme lämpimät karjalanpiirakat huiviin pääsimme kuuntelemaan ensimmäistä yritysesittelyä. Zeeland Family on kaiken kattava mainostoimisto, viestintätoimisto, mediatoimisto ja paljon muuta. Yhden katon alta löytyy siis monenlaista tekijää erilaisiin projekteihin ja samalla kun kuuntelimme ammattilaisten tarinointia, seinän takana oli jonkin sortin valokuvaussessio meneillään. ZF:ssä työskenteleekin noin sata mainonnan ja markkinointiviestinnän asiantuntijaa Helsingissä ja Turussa.

Päivi Holmqvist vetää Zeeland Familyn PR-yksikköä ja hänen lisäksi puhumassa olivat Tiina-Marjo Nousiainen talousviestinnästä sekä Petteri Väänänen ja Jukka Juhola kaikesta mahdollisesta PR-yksikön toiminnasta. Juhola kertoi esimerkiksi ZF:n esiintymis- ja mediavalmennuspalveluista. Monia kiinnostaneesta lobbauksesta saimme pettymykseksemme kuulla, ettei asiakassuhteita hoideta suurten rahasalkkujen avustuksella. Jaakko taas kertoi hyvin yksityiskohtaisesti toistaan erilaisimmista työpäivistään.

Mielenkiintoisen tietopaketin päätteeksi pääsimme auttamaan yritystä mahdollisen seuraavan kampanjan konseptoinnissa. Kuulimme miten Zeeland Family oli tuottanut Järvikylälle pop up –viherbaarin ja pääsimme ideoimaan, miten markkinointitoimisto voisi tulevaisuudessa markkinoida asiakkaan ruukkuyrttejä ja –salaatteja. Ideoista jäi kuulijalleen mieleen luultavasti sanat hipsterit, sinkkusalaatit sekä Ravintolapäivä ja Holmqvist lupasi ottaa Imagoon yhteyttä, mikäli ideoita käytettäisiin tulevaisuudessa. Teimme yritykseen myös lähtemättömän vaikutuksen poistuessamme paikalta, kun hissiä odotellessamme yrityksen työntekijä lukitsi itsensä työhuoneeseensa samalla puhelimeen painokkaasti sanoen, ”täällä on meteliä kun on opiskelijoita”.

FOOD

Zeelandin jälkeen nälkäisimmät huusivat Hesa-Äijän tavoin RAITSIKKAA!!, kun osa taas nautti Helsingin kirkkaankoleasta syyspäivästä kävelymatkallaan Kaivopihan opiskelijaravinteliin. Lähestulkoon kaikki Jyväskylästä matkansa isolle kirkolle taittaneet yvit osasivat valita lautaselleen perinteisen Unicafen perjantaipöperön, legendaarisen spagettikastikkeen. Jos jonkun päätä jomotti torstaisen excu-varaslähdön jälkeen, niin lounaan jälkeen elämä taas hymyili.

Tämän jälkeen suuntasimme yrityksiä vastuullisuudessa konsultoivaan Gaia Consulting –yritykseen. Paikan päällä meitä isännöi Lauri Larvus yhdessä toisen konsultin, Julia Illmanin kanssa.

Noin viidenkymmenen työntekijän Gaia auttaa yrityksiä, julkishallintoa, kansainvälisiä järjestöjä ja muita organisaatioita kehittämään vastuullisuuttaan tarjoamalla osaamistaan kestävän kehityksen avainalueilla: ympäristö ja vastuullisuus, cleantech, innovaatiot ja rahoitus, turvallisuus ja riskienhallinta, sekä energia ja ilmasto.

Vaikka vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä hieman vähemmän ymmärtävänä yvi-fuksina olin aluksi oman mukavuusalueeni ulkopuolella, pääsi keskustelu hyvin pian kehittymään todella hedelmälliseksi ja mielenkiintoiseksi. Keskustelimme konsulttien kanssa siitä, minkälaisen viestinnän ammattilaisen kasvava yritys voisi leipiinsä tarvita ja mikä viestinnän ammattilaisen arvo yritykselle on. Kaksituntinen sujui tällä yritysvierailulla nopeasti ja meille varattu aika meinasi loppua, kun session päätteeksi pääsimme kommentoimaan sekä ideoimaan yrityksen sosiaalisen median kanavia.

DRINKS

Exculla opin myös sen, että rennompiin tapahtumiin yveillä on tapana saapua muodikkaasti myöhässä. Osalla matkalaisista kun ei kuitenkaan ollut Helsingissä mahdollisuutta varikkokäynnille ennen illan juoksuja, olivat fuksi-Markus ja Taneli kerenneet laulaa lurauttaa arviolta ainakin kymmenen karaokebiisiä viereisessä kuppilassa ennen kuin vihdoin suuntasimme, kaksi tuntia myöhässä, Villi Wäinön vielä silloinkin yvittöminä seisoneisiin, meille varattuihin pöytiin. Kun porukka vihdoin pääsi paikalle, jatkui ilta jouhevasti herkullisten mallasjuomien saattelemana, kunnes lopulta viimeisenä paikalle jo ennätysmäisen myöhässä saapuneet eivät enää päässeet anniskeluravintolaan sisään ja oli aika jatkaa syvemmälle Helsingin yöhön.

Lauantaiaamun pientä tärinää ei tarvinnut pitkään pelätä, sillä Helmi ja Henni olivat varanneet Imagolaisille pöydän Arabiasta löytyvän Dylanin brunssilta. Brunssille sai tsempattua itsensä yli kymmenen yviä ja paikan päällä muutamat yvit tapasivat toisiaan vasta ensimmäistä kertaa. Keskustelu pyöri sulavasti erilaisten aiheiden ympärillä tarinankertoja-Hennin orkestroimana, mutta toinen pöytävarauksen tehneistä neideistä ei valitettavasti päässyt paikalle. Tarinan mukaan brunssi ei sopinut Helmin päivän aikatauluun sen takia, että illalla osa yveistä oli vielä suuntaamassa jonkinlaisille mega-sitseille. Mikä ikinä onkaan tämä erikoisruokavalio, jossa nesteillä jaksaa paremmin kuin lihottavilla rasvapalleroilla, niin haluan kuulla siitä lisää.
Kirjoittaja

Jani Kareinen

Kareinen on ensimmäisen vuoden yvi, Bile-Janiksikin kutsuttu Helsingin ja Jyväskylän välillä seikkaileva kovan luokan suorittaja, jonka työsähköpostin perässä lukee Jouluradio.Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat