Excu emmaoikea

Julkaistu: marraskuu 16, 2015 | Ruusa Myllyaho

Kulttuuria ja piipahdus kulisseissa – Imago Jyväskylän kaupunginteatterissa

Marraskuun alku on kaikessa synkkyydessään ja tihkusateessaan masentavaa aikaa, joten Imagon mini-excu ei olisi voinut osua parempaan rakoon. Pääsimme kulttuurivierailulle katselemaan Jekyll & Hyde -musikaalin upeita näyttelijöitä Jyväskylän kaupunginteatterin spottivaloissa. Saimme myös ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa kulisseihin, jonne ihan jokaisella ei ole pääsyä.

Saavuimme teatteriin reilusti ennen illan esitystä – normaalia hiljaisemmasta aulasta yvit nouti kierrokselle markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi. Entinen puheviestijä esitelmöi rempseällä otteella, joten meidän oli helppo tuntea itsemme tervetulleiksi. Jo opiskeluajoista teatteripiireissä pyörinyt Jouni on toiminut esimerkiksi kuiskaajana ja avustushommissa. Häntä on mainostoimistotaustasta huolimatta aina ajanut eteenpäin teatteriambitio.

kellotexcu

Jouni johdatti porukkaa pitkin teatterin syvyyksissä olevia käytäviä – meitä kierrätettiin lavan takana, puvustamossa ja verstaalla, joissa riitti paljon kuhinaa ja ihmeteltävää. Teatterin ihmemaailma konkretisoitui, kun käytävillä törmäsimme esimerkiksi strutsiin ja puolipukeisiin miehiin. Omat lapsuuteni ”prinssi ja puoli valtakuntaa” -unelmat saivat uutta tulta alleen törmätessämme aiempien nähtävyyksien lisäksi prinsessa Ruususen linnaan.

Puitteet Jyväskylän kaupunginteatterissa ovat hienot (Aallon suunnittelema, lattia öölantilaista kalkkikiveä, pöytätasot italialaista carraran marmoria – kuten Jouni tiesi kertoa), mutta teatteriin kannustetaan tulemaan silti ihan farkut jalassa. Vaikka minkkiturkit saakin jättää kotiin, oli useampi kuin yksi yvi innoissaan, kun tuli hyvä tekosyy vetää nilkkureista paremmat jalkaan.

varastoexcu

Näytöksiin toivotaan nuorta väkeä yleisöksi, mutta strategiaa tälle tavoitteelle ei vielä ole. Koska liikenteessä oli yvi-lössi, keskustelimme tietysti viestintästrategioista ja markkinointibudjeteista, joihin markkinointipäällikkö osasi tuoda mielenkiintoisia näkökulmia. Yleismaailmallisen teatterista ja tulevasta ohjelmistosta puhumisen lisäksi huomio kääntyi myös teatterin haasteille: live-esityksen joustamattomat aikataulut vs. sohvan nurkka ja Netflix. Vaikka itsekin tulen ajatelleeksi teatteria turhan kalliina hupina, teimme huomion, että viime hetken lipuilla opiskelija pääsee näytökseen jopa halvemmalla kuin Finnkinon elokuvaan.

Kun Jouni johdatti meidät kulisseista takaisin muun teatteriyleisön pariin, unelmat omasta tähteydestä ehtivät haalistua. Pian kuitenkin seurasimme jo oikeita näyttelijöitä työssään, Jekyll & Hyden köörin hypätessä rooleihinsa. Teatteri-ilta oli perjantain piristys, jonkalaista tulee koettua harvoin, juurikin tuon Netflix-ongelman myötä. Onneksi mahtavan yvi-porukan kannustuksella saa kaivettua itsensä sohvaan muodostuneesta kolosta, ja pääsee nauttimaan uudenlaisista elämyksistä hyvässä seurassa.

Kuvat: Petri Virta

 


Kirjoittaja

Ruusa Myllyaho

Ruusa on toisen vuoden yvi, joka nauraa paljon ja huonoillekin jutuille. Hulluksi kissanaiseksi tunnustautuva Ruusa viihtyy leffateatterin hämärässä ja häneen voi törmätä useilla elokuvafestareilla talkoopaita päällään. Tenttistressiin ja deadlineista selviämiseen auttaa Ruusan elämänohje: "Jos sen kieltää, se ei ole olemassa".Takaisin ylös ↑
  • Seuraa meitä!

  • Imagon tapahtumat

  • Yhteistyössä

    ProcomJYYViestiEscapeCrosswrapUnwrittenSohviIlmeTekirKRNRPassionMMAGranoLönnbergPanza

  • Tapahtumat