Tapahtumat poikkarisitsit

Julkaistu: joulukuu 01, 2014 | Taneli Kivelä

Imagolaiset edustettuina poikkitieteellisessä juhlassa

  • Tweet

Viime torstaina järjestettiin Jyväskylässä Aalto-salissa poikkitieteelliset pöytäjuhlat, joissa oli mukana iloisia juhlijoita kahdeksasta yliopistomme eri ainejärjestöstä. Imago oli yksi näistä ja edusti juhlissa erittäin mallikkaasti kahdentoista jäsenen voimin.

Poikkitieteelliset pöytäjuhlat, eli tuttavallisemmin poikkarisitsit ovat loistavia tapahtumia opiskelijaelämässä. Ne eroavat nimensä mukaisesti perinteisistä sitseistä ainejärjestötaustaltaan kirjavamman osallistujalistan puolesta. Pöytiin istutetaan vierekkäin opiskelijoita aina humanisteista kauppatieteilijöihin ja liikuntatieteiden tuleviin maistereihin. Kuitenkin, kun ensimmäinen yhteislaulu ”Helan går…” lämmittelee juhlijoiden äänihuulet, lämpiävät samalla myös tiedekunnalliset ja ainejärjestölliset rajat. Jo hyvissä ajoin toki ennen ensimmäistä laulua on esittäydytty pöydässä lähimpänä istuville juhlijoille, mutta ensimmäinen laulu viimeistään lyö murentavan taltan iskun jääveistokseen vierustovereiden välissä.

Torstain poikkarisitseillä teemana oli ”firman pikkujoulut”. Osallistujista löytyi kauniita ja viehättäviä sihteerikköjä, edustavia toimitusjohtajia, mutta myöskin luovempia pukeutumisratkaisuja oli keksitty. Henkilökohtaisia suosikkejani luovalla puolella olivat pappishenkilöksi somistautunut herrasmies raamatullisineen puheineen ja herra joulukuusi. Olipa muutama poro ja lahjapakettikin löytänyt paikalle firman pikkujouluihin. Imagon jäsenet edustivat läpi linjan tyylikkäinä, miehet puvuissaan ja naiset tyylikkäissä kynähameissaan sekä jakkutakeissaan.

Poikkarisitseillä kuultiin totuttuun tapaan useita puheenvuoroja ja pohjustuksia toivelauluille. Imagolaiset tulevina viestinnän ammattilaisina ottivat osaa kunniakkaasti myös kyseisiin aktiviteetteihin. Muutamalta neidiltä kuulimme erittäin mukaansa tempaavan laulusuorituksen ja tuttuun tapaan Imagon miehet kiittivät tästä myöhemmin esittämällä jo perinteeksi muodostuneen ”Kullan ylistys” – laulun naisille. Neljän herrasmiehen sulosävelet kaikuvat komeana aariana Aalto-salin lavalta varmasti jokaisen kuulijan nautiskeltavaksi aina salin perälle asti.

Hauskanpidon lisäksi poikkarisitsit ovat mahtava tilaisuus tutustua yli tiedekuntien ja ainejärjestöjen opiskelijoihin, joihin ei välttämättä luennoilla muuten törmäisi. ”Firman pikkujoulut” oli teemana mielenkiintoinen, koska kuka tietää vaikkapa joku päivä samoja juhlijoita tulisi kohdattua työelämän puolella firman pikkujouluissa.

Hurvittelevan hauskaa pikkujouluaikaa toivottaen,
Taneli

 


Kirjoittaja

Taneli Kivelä

Tapahtumavastaava ideoi, suunnittelee ja järjestää tapahtumia yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa. Taneli on viime vuodet opiskeluiden ohella hakenut vankkaa kokemusta tapahtumiin Keski-Euroopan korkean paikan leireiltä. Tulevaksi hallituskaudeksi hän valjastaa kokemuksensa ja luovan hurvittelevan asenteensa tuottamaan toinen toistaan päräyttävimpiä elämyksiä Imagon jäsenille ja koko Jyväskylän opiskelijoille. Motto: ”Some will win, some will lose and some of us just sing the blues.”



Takaisin ylös ↑
  • Facebook Twitter LinkedIn
  • Yhteistyössä

  • Tapahtumat